De NISI Agile Scan

Heeft je organisatie het Agile werken ingezet en wil je weten wat het Agile werken je het afgelopen jaar heeft opgeleverd? Wil je weten welke concrete verbeteringen je nog kunt realiseren of wil je de samenwerking tussen Agile teams verbeteren? De Agile Scan geeft je hierin het nodige inzicht.

De Agile scan wordt gebruikt door zowel management als medewerkers als richtlijn voor het verbeteren van hun Agile werkwijzen.

agile scope

Scope Agile Scan

De Agile omvat de drie kerngebieden bij het verbeteren van het Agile werken:

  • Technology (e.g. Continuous Delivery & Tooling)
  • Process & Organization
  • People & Culture

De Agile scan richt zich op de grootste uitdagingen bij het Agile werken. Deze uitdagingen zijn geïdentificeerd door wetenschappelijk onderzoek in vele organisaties door Nederlandse universiteiten, zoals Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit. De scan kijkt zowel naar het Agile werken binnen een team en tussen Agile teams.

Aanpak Agile Scan

De Agile 5+1 scan bestaat uit vijf stappen. Allereerst bepalen de specifieke Agile scan doelstellingen. Na het bepalen van de scan doelstellingen bereiden we de scan voor. Als bijvoorbeeld de opdrachtgever vraagt om alleen de samenwerkingscultuur tussen Agile teams te scannen, dan omvat de scan alleen dat deel. Daarna voeren we de scan uit. De uitvoering omvat het houden van interviews, en het reviewen van artefacts, zoals documenten en systemen. Na elk interview of review analyseren we de resultaten. Als we voldoende informatie hebben verzameld dan verwerken we deze tot een eindresultaat. In de laatste stap koppelen we dat terug in een gezamenlijke sessie.

1.       Bepalen specifieke scandoelen
2.       Voorbereiden van de scan
3.       Uitvoeren van de scan
4.       Verwerken van de resultaten
5.       Terugkoppelen van de resultaten

Na de scan kan de organisatie zelf aan de slag met het verbeteren van de Agility.

Voor u ook interessant?
Heb je interesse in de scan of wil je dat we de Agile scan bij jouw bedrijf uitvoeren? Neem dan contact met het NISI via onderstaand formulier of bel direct 030 - 268 5398.

Locatie
Buys Ballotgebouw
Princetonplein 5
Utrecht, 3584CC

Contact
Jan Vlietland
030 268 5398