Software Business Development

Een goede salesman of -vrouw kan de omzet van een productsoftwarebedrijf slechts incrementeel verhogen. De ware groei binnen een softwarebedrijf is te behalen via business development. Als een CXO (=CTO, CEO, COO, CTO, etc.) zich weet vrij te spelen door goed management, kan deze zich gaan richten op echte kansen: internationalisatie, overnames, productinnovatie, partnering, etc. In deze cursus adresseren we precies die uitdagingen. Eerst gaan we in op het vrij spelen van de manager, daarna pakken we de verschillende thema’s die ertoe geleid hebben dat bedrijven explosieve groei konden doormaken.

Na het afronden van de cursus is de CXO in staat de eigen positie te evalueren en te versterken in het productsoftwarebedrijf. Vervolgens kan de CXO kansen herkennen en pakken. Dit doet projecten starten die potentieel explosieve groei voor het productsoftwarebedrijf kunnen betekenen.

  • Ontwerp voor groei, de ideale klant

  • Business models

  • Partnering en Ecosystemen

  • Productinternationalisatie en outsourcing

  • Opzetten van een Internationale Salesorganisatie

  • Strategische overnames: How to eat or to become eaten

  • Funding voor productinnovatie en groei

Doelgroep, locatie en kosten
De cursus is bedoeld voor CXOs, business developers, en product managers bij productsoftwarebedrijven en wordt afgesloten met een certificaat van deelname, uitgegeven door de Universiteit Utrecht. De sessie vindt plaats op de universiteit. De dagcursus zal plaatsvinden in 2018Q12.
De dagcursus kost € 899,- per persoon excl. btw (€ 799,- voor leden van Nederland~ICT). Hierbij is al het benodigde cursusmateriaal inbegrepen. 

 

Aanmelden

Dit is het aanmeldformulier voor de business development voor managers van softwareproductbedrijven van de Universiteit Utrecht.  

Hoe heeft u ons gevonden? *
U kunt meerdere opties aangeven.
*

CursusLocatie

Buys Ballotgebouw
Princetonplein 5
Utrecht, 3584CC
030  268 53 98