Cybersecurity & Continuous Intelligence

Privacy-wetgeving wordt steeds strenger terwijl softwarebedrijven in toenemende mate digitaal worden bedreigd. Tegelijkertijd willen softwarebedrijven marktbehoeften analyseren en voorspellen. In deze cursus leer je alles over cybersecurity en de beschikbare gebruikersgegevens op een verantwoorde wijze uit te nutten. We laten je ook zien hoe eenvoudig het is om data te bemachtigen en wat je hier tegen kunt doen.

*) startdatum wordt vooraf met de deelnemers afgestemd.

De investering bedraagt € 2.995,- exclusief btw. Hierbij is het benodigde cursusmateriaal, het examen en aanvullende ondersteuning inbegrepen.

 

CursusLocatie

Buys Ballotgebouw
Princetonplein 5
Utrecht, 3584CC
030  268 53 98

 

Cursusbeschrijving

We tonen met hands-on demonstraties aan hoe je data kunt bemachtigen en wat je hier tegen kunt doen. Hiervoor gebruiken we Kali Linux, dat meer dan 600 security penetration tools bevat.

Omdat de vakgebieden Security, Privacy & Analytics erg nauw met elkaar zijn verweven,  hebben we de drie vakgebieden gecombineerd in 1 cursus. Als je deze cursus hebt afgerond ben je in staat om gegevens te analyseren en om de opgeslagen gegevens op een veilige wijze te beschermen.

Door de praktische insteek met demonstraties en gastsprekers ben je hiervoor direct inzetbaar bij je bedrijf. In de cursus geven diverse collega softwarebedrijven presentaties en security experts demonstraties.

In het laatste dagdeel gaan we in op het implementeren van een secure en analytic mindset in de eigen organisatie . Met de door ons ontwikkelde security scan geven we een leidraad hoe je digitale veiligheid in je eigen organisatie inbedt. Ook geven we inzicht in het managen van zo’n traject.

De cursus bestaat uit acht cursusdagdelen. In elk dagdeel behandelen we één van de onderwerpen. In het eerste dagdeel vertellen we je de basisconcepten en de bijbehorende (geautomatiseerde) processen. Er is veel ruimte voor kennisdeling en discussie met medecursisten van andere bedrijven. De cursus is door de dagdelen uitstekend geschikt om in wekelijkse cycli je kennis en je netwerk verder te ontwikkelen. Na de cursus ben je in staat om binnen organisaties echt het verschil te maken op dit gebied.

 

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor een brede groep medewerkers bij softwarebedrijven; zowel managers, security specialisten als technici kunnen deelnemen. De cursisten maken voor de opdrachten gebruik van assistentie vanuit Universiteit Utrecht. De cursus sluit af met een examen van het Nederlands Instituut voor de Software Industrie en certificering uitgegeven door de Universiteit Utrecht.

De cursus bestaat uit 8 na-middagen van 15:00-19:00 op de Uithof in Utrecht.

Aanmelden

Heb je interesse in de cursus? Stuur dan een bericht via het contactformulier bovenin de pagina. Wil je je inschrijven? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier in..

Hoe heeft u ons gevonden? *
U kunt meerdere antwoorden aangeven.
*