Digital Security, Privacy & Analytics

Softwarebedrijven willen zo goed mogelijk marktbehoeften analyseren en voorspellen. Tegelijkertijd wordt privacy-wetgeving strenger en worden softwarebedrijven in toenemende mate digitaal bedreigd. In deze cursus leer je beschikbare gebruikersgegevens op een veilige wijze uit te nutten, binnen de grenzen van de wet. 

We laten je ook de andere kant zien door met hands-on demonstraties aan te tonen hoe gemakkelijk het is om data te bemachtigen en wat je hier tegen kunt doen. Hiervoor gebruiken we Kali Linux, dat meer dan 600 hacking (lees: security penetration) tools bevat.

Omdat de vakgebieden zo met elkaar verweven zijn hebben we besloten om deze te combineren in 1 cursus. Als je de cursus hebt afgerond ben je in staat om gegevens te analyseren en om de opgeslagen gegevens op een veilige wijze te beschermen. 

In de cursus geven diverse gespecialiseerde softwarebedrijven presentaties en geven security experts demonstraties.

In het laatste dagdeel gaan we in op het inbedden van de mindset in de eigen organisatie . Met de ontwikkelde security scan geven we een leidraad hoe je digitale veiligheid in je eigen organisatie inbedt. Ook geven we inzicht in het managen van zo’n traject.

De cursus bestaat uit acht cursusdagdelen. In elk dagdeel behandelen we één van de onderwerpen. In het eerste dagdeel vertellen we je de basisconcepten en de bijbehorende (geautomatiseerde) processen. Er is veel ruimte voor kennisdeling en discussie met medecursisten van andere bedrijven. De cursus is door de dagdelen uitstekend geschikt om in wekelijkse cycli je kennis en je netwerk verder te ontwikkelen. Na de cursus ben je in staat om binnen organisaties echt het verschil te maken op dit gebied.

 

Doelgroep en kosten

De cursus is bedoeld voor een brede groep medewerkers bij softwarebedrijven; zowel managers als technici kunnen deelnemen. De cursisten kunnen voor de opdrachten gebruik maken van assistentie vanuit Universiteit Utrecht op vaste momenten. De cursus sluit af met een examen van het Nederlands Instituut voor de Software Industrie en certificering uitgegeven door de Universiteit Utrecht.

De cursus bestaat uit 8 na-middagen van 15:00-19:00 op de Uithof in Utrecht. De kosten van de cursus bedragen € 3.195,- per persoon excl. btw (€ 2.995,- voor leden van Nederland~ICT). Hierbij is al het benodigde cursusmateriaal inbegrepen.

Aanmelden

Heb je interesse in de cursus? Stuur dan een bericht via het contactformulier. Wil je je inschrijven? Vul dan het onderstaande aanmeldformulier in..

Hoe heeft u ons gevonden? *
U kunt meerdere antwoorden aangeven.

 

CursusLocatie

Buys Ballotgebouw
Princetonplein 5
Utrecht, 3584CC
030 253 5572