Lancering Nederlands Instituut voor de Software Industrie

Recent heeft de Universiteit Utrecht het initiatief genomen tot de oprichting van het Nederlands Instituut voor de Software Industrie (NISI). Het NISI zal door middel van cursussen, consultancy en netwerken toegepast wetenschappelijk onderzoek financieren.

Waarom het NISI?

De Nederlandse software industrie floreert. Meer dan 1% van onze export bestaan uit software en er zijn meer dan 300.000 mensen werkzaam in de sector. Die mensen ontwikkelen innovatieve producten, nieuwe markten in Nederland en ver daarbuiten. Bedrijven zoals TomTom, Unit4, Planon en Exact laten de potentie zien van de innovatiekracht verpakt in software producten.  

Een kennisnetwerk is onontbeerlijk in zo'n kennisintensieve sector. Dat terwijl softwarebedrijven voor de software industrie vaak onzichtbaar en geïsoleerd werken zonder actief industrieel netwerk. Het Nederlands Instituut voor de Software Industrie wil dat veranderen.

Wie zijn de oprichters?

De oprichters van het NISI zijn Prof. Sjaak Brinkkemper, Dr. Jan Vlietland en Dr. Slinger Jansen. Daarnaast zijn promovendi zoals Garm Lucassen betrokken.

Wat is de doelstelling van het NISI?

De doelstelling van het NISI is om kennis aan te bieden die uniek is voor de software industrie, en niet ergens anders voorhanden is. Dus geen standaard projectmanagement, scrum, of automatisch testen, maar software product management, product portfolio management en security & encryptie programmeren. 

De oprichters zeggen daarover, “We geven al jarenlang succesvol cursussen Software Product Management aan de software industrie. Met het NISI bouwen we dit uit tot een kennisinstituut dat specifiek is voor de software industrie in Nederland met opleiding, innovatie en netwerking.

Meer informatie kun je vinden op de website van het NISI, www.nisi.nl, of neem direct contact op met
Dr. Jan Vlietland via 06-20411834.

NieuwsJan Vlietland