Waarom ieder software bedrijf de transitie naar Continuous Delivery zou moeten maken

Binnen softwareontwikkeling heeft Continuous Delivery zich al ruimschoots bewezen en is het bij veel bedrijven een goed ingevoerde methodiek. Er zijn echter nog altijd bedrijven die de methodiek nog niet hebben omarmd en de traditionele waterval methode toepassen. Een gemiste kans want wanneer Continuous Delivery goed wordt geïmplementeerd heeft deze ontwikkelmethode volgens ons alleen maar winnaars. 

Continuous Delivery voor de klant

Als klant krijg je niet alleen de features die je echt wilt gebruiken, het uitleveren van nieuwe onderdelen of verbetering gebeurt ook op een gebruiksvriendelijke manier. Feedback van gebruikers leidt tot betere software producten en creëert een dialoog tussen gebruikers en de producent. Gebruikers krijgen het gevoel dat het bedrijf echt luistert naar hun wensen. Zo zorgt Continuous Delivery voor meer verbondenheid met de doelgroep.

Efficiëntie voor het bedrijf

Met behulp van Continuous Delivery brengen bedrijven hun product snel en efficiënt in productie. Door de verminderde ontwikkeltijd kun je beter inspelen op wensen in de markt. Hierdoor lever je betere software die een grotere omzet levert. Door feedback van gebruikers is de kans op ‘waste’ kleiner. Je levert minder software die klanten niet gebruiken waardoor de winstmarge verbetert.

Uitdaging en waardering voor softwareontwikkelaars

Doordat een groot deel van het proces geautomatiseerd verloopt zijn er minder handmatige en repeterende acties te verrichten. Daardoor kunnen ontwikkelaars zich richten op het werk waar ze goed in zijn en enthousiast van worden, software ontwikkelen. Ook de directe terugkoppeling van je klant is een voordeel voor softwareontwikkelaars. Een product ontwikkelen waar je klanten echt wat aan hebben geeft een goed gevoel.

De transitie van waterval-methode naar Continuous Delivery vergt de nodige inspanning en niet alleen binnen een ontwikkelafdeling. De omschakeling naar Continuous Delivery brengt software ontwikkeling letterlijk in een stroomversnelling waar veel partijen voordeel bij hebben. Niet in de laatste plaats de software gebruikers. 

Cursus Continuous Delivery 3.0

Het NISI start op 22 februari met een 8-delige cursus Continuous Delivey 3.0. Tijdens de cursus wordt in acht blokken de opbouw en werking van een Continuous Delivery pipeline behandeld. Gastsprekers van Microsoft en Google delen hun ervaring en kennis uit de praktijk. 
>>Lees meer over de cursus of meld u direct aan. Kijk voor cursusinformatie op de cursuspagina