20e Editie van de cursus Software Product Management

20e editie cursus SPM.JPG

De 10-delige cursus Software Product Management (SPM) is vorige week afgesloten in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht aan het Domplein. Het was een feestelijke afsluiting, waarbij de certificaten werden uitgereikt. Deze keer was bovendien een bijzondere reeks. De cursus SPM werd namelijk voor de twintigste keer op rij gehouden door prof. dr. Sjaak Brinkkemper. De cursus is uniek te noemen. Het is namelijk de enige cursus in Nederland is die zich specifiek richt op de rol van software productmanager.                     

Het aantal bedrijven dat de verschuiving realiseert van maatwerksoftware naar standaard softwareproducten is groeiende. Hierdoor stijgt de belangstelling voor de functie van productmanager aanzienlijk. De cursus heeft daarom de afgelopen jaren aaneengesloten plaatsgevonden.

De cursus biedt een goede balans tussen de theorie en de praktijk. Daarnaast wordt de aanwezigheid van de andere productmanagers zeer gewaardeerd door de cursisten. De productmanagers komen allemaal uit een specifieke branche, waarin zij veel ervaring en kennis opgedaan hebben. Deze kennis en kunde kunnen zij tijdens de cursus met elkaar delen. Dat is een grote aanvulling op de cursus.

De afgelopen cursus telde in totaal 17 productmanagers. De 20e editie van de cursus SPM is afgesloten met een feestelijk diner, nadat de certificaten van deelname door prof. dr. Sjaak Brinkkemper werden uitgereikt in het Academiegebouw. Na afloop wilden een aantal enthousiaste productmanagers graag hun ervaringen en inzichten uit de cursus SPM delen.

 

 

De volgende 10-delige cursus Software Product Management (SPM) begint in het voorjaar en start op dinsdag 5 maart 2019. Meer informatie vind je op de cursuswebsite. De inschrijvingen zijn inmiddels geopend; aanmelden kan via het aanmeldformulier.

SPM, NieuwsElisa Groot