Welke Experts zijn verbonden aan het Cybersecurity kenniscentrum?

Het NISI heeft contact gelegd met zowel academici als experts uit de praktijk over Cybersecurity. Deze samenwerking zorgt ervoor dat nieuwe kennis ook meteen relevant is voor bedrijven. Hieronder staan de experts die op dit moment betrokken zijn bij het NISI, en bijdragen aan de Postacademische opleiding:

 
 
profiel-vlietland (1).jpg

Jan Vlietland

Dr. Jan Vlietland is medeoprichter en trekker van het NISI. 

Jan is in 2015 aan de Vrije Universiteit gepromoveerd op het vergroten van de wendbaarheid van complexe IT-gedreven organisaties.

 
Arie Twigt.jpeg

ARIE TWIGT

Arie Twigt is specialist op het gebied van Machine Learning en Big Data. Arie bouwt data gedreven oplossingen zoals E-health platforms, toepassingen waar gebruikt wordt gemaakt van Deep Learning. Hij vervult de rol als (Lead) Data Scientist en Big Data Architect. Arie heeft zijn MBA met specialisatie Information & Knowledge Management behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Tijdens die periode is Arie werkzaam geweest als Academy Assistant voor verschillende Data Analytics en Data Mining projecten. Op dit moment experimenteert Arie op het gebied van Machine Learning, Deep Learning, Neural Networks en Text Mining.

 
Wilko Stronks

WILKO STRONKS

Wilko Stronks is één van de initiatiefnemers van het keurmerk Zeker-OnLine en directeur van een leverancier van cloud boekhoudsoftware (Reeleezee). In de stichting Zeker-OnLine beheren de softwareleveranciers van boekhoudpakketten en de Belastingdienst een normenkader en keurmerk. Aangesloten online boekhoudprogramma’s en portalen worden op basis van dit normenkader door EDP auditors getoetst. De stichting Zeker-OnLine heeft een onafhankelijk bestuur en raad van toezicht met vertegenwoordigers van Belastingdienst, Accountants en Universiteiten.

 
Profiel Robin van Sambeek.jpeg

ROBIN VAN SAMBEEK

Robin van Sambeek is een gedreven security specialist. Zijn passie ligt vooral in het begrijpelijk uitleggen van wat er allemaal gebeurt in de wereld van cyber security. Sinds hij bij Topicus in dienst getreden is, heeft hij de verantwoordelijkheid over de infrastructuur van de divisie Topicus .Education. Hier werkt hij aan de nieuwste en gaafste technologieën om de dev-ops teams te ondersteunen, waarbij flexibiliteit en veiligheid vooraan staan. Robin heeft samen met een collega in 2014 het product Topicus KeyHub bedacht en gerealiseerd. Deze oplossing richt zich op access management en password security en is bij uitstek geschikt voor platte organisaties, dev-ops-afdelingen en hostingbedrijven.

 
Maatmann (2 von 5).jpg

MARTIJN MAATMAN

Martijn is business developer bij Topicus Security, de nieuwste divisie van IT-bedrijf Topicus. Martijn is onder andere verantwoordelijk voor het uitdragen van een nieuwe mindset omtrent access management. De meeste oplossingen vereisen een IT-afdeling die rollen en rechten toekent aan medewerkers. Dit is raar en hoort niet bij de IT, maar in de business. Met het product Topicus KeyHub wordt deze nieuwe werkwijze realiteit. Niet alleen veiliger, maar ook meer social security en echte awareness bij alle medewerkers is het gevolg.

 
Carlo.jpg

Carlo Klerk

“Carlo Klerk is Security Specialist bij Achmea. Oorspronkelijk een penetratietester, maar na een tijd security bevindingen melden kwam hij er achter dat het niet veel oplevert als je naast de gevonden security problemen oplossen niet werkt aan de root cause; hoe wordt een bedrijf beter in informatiebeveiliging in plaats van steeds maar pleisters te plakken en niet verder komen? Hij startte met het introduceren van de Secure Development Life Cycle (SDLC) in het ontwikkelproces, heeft een interne community rondom software security opgericht en is aan de slag gegaan om de organisatie zo te veranderen dat SDLC een normaal en geaccepteerd onderdeel van het ontwikkelproces is geworden. Naast SDLC is Carlo initiatiefnemer van- of heeft hij een actieve rol in de vorming, doorontwikkeling en uitvoering van onder andere Security Awareness, Security Operations, Threat Management, incident- & threat response oefeningen en business development rondom Cyber Security verzekeringen voor het MKB. Daarnaast hij intern docent voor het security expertise gebied en gastspreker op nationale- en internationale congressen, scholen, universiteiten en andere opleidingsinstanties. En voor de fun is hij vlogger. https://www.youtube.com/watch?v=0IQx4q4yj1s