MISSIE: De Nederlandse Software Industrie Tot De Beste Ter Wereld Te Laten Behoren.

Het NISI ondersteunt de software-industrie met kennis, innovatie en netwerk. Het NISI verzorgt hiertoe hoogwaardige post-academische opleidingen, faciliteert intervisie en praktijkbijeenkomsten en verbindt software-universiteiten actief met het bedrijfsleven. Het Nederlands Instituut voor de Software Industrie (NISI) is het initiatief van de Universiteit Utrecht.
 

 

BOARD


 

Jan Vlietland

Dr. Jan Vlietland is medeoprichter en trekker van het NISI. 

Jan werkt inmiddels 20 jaar in de software-industrie waarbij hij zich inzet om de innovatie en productiviteit bij softwarebedrijven te verbeteren. .

Jan is in 2015 aan de Vrije Universiteit gepromoveerd op het vergroten van de wendbaarheid van complexe IT-gedreven organisaties.

"Het NISI slaat actief de brug tussen de praktijk en wetenschap. De geldstroom financiert nieuw onderzoek, dat weer ten goede komt aan de software-industrie"

 

Sjaak Brinkkemper

Prof. Sjaak Brinkkemper is hoogleraar bij het Information and Computing Science Department van de Universiteit Utrecht en initiatiefnemer van het NISI. Zijn leerstoel richt zich op software productie waar zo'n 10 vaste medewerkers en 20 promovendi hem in bijstaan.

 
 
 

Slinger Jansen

Dr. Slinger Jansen is universitair docent bij de faculteit Information and Computer Science van Universiteit Utrecht. Hij is een van de leidende onderzoekers in het domein van software ecosystemen en mede-oprichter van de International Conference on Software Business and International Workshop on Software Ecosystems. Hij is hoofdredacteur van het boek "Software Ecosystems Analyzing Business Networks in the Software Industry" en diverse andere boeken. Naast zijn academisch werk ondersteunt hij actief nieuwe bedrijven en zit in de board of advisors van diverse start-ups. 

 

Gastsprekers


Garm Lucassen

Dr. Garm Lucassen is gepromoveerd op de kwaliteit en begrijpelijkheid van user stories. Vraagstukken als het verbeteren van user story kwaliteit en het helder communiceren van user stories naar non-technische stakeholders staan hierin centraal. Garm doceert de cursus software product management van de Universiteit Utrecht en is hij lid van de raad van bestuur van de International Software Product Management Association.

 
 
Daan de Schepper_SnelStart.jpg
 

Daan de Schepper

Daan de Schepper is softwareontwikkelaar. Hij was vijf jaar mede-eigenaar van een bedrijf in maatwerksoftware. Sinds drie jaar werkt hij als ontwikkelaar bij SnelStart, een ruim 120 mensen tellende organisatie die facturatie- en boekhoudsoftware ontwikkelt voor het mkb. Drie DevOps-teams werken hier aan het dagelijks in productie brengen van software voor de inmiddels 62.000 klanten van SnelStart. De opvallende ontwikkeling die SnelStart doormaakte van traditioneel softwarehuis naar een cloud first-organisatie waarin continuous delivery aan de orde van de dag is, leidde in 2017 tot de benoeming van SnelStart tot Microsoft Country Partner of the Year 2017-2018.

 

Gerard van der Pol

Microsoft Azure is a comprehensive set of cloud services that developers and IT professionals can use to build, deploy, and manage applications through a global network of Microsoft-managed datacenters across 44 announced regions. Integrated tools, DevOps, and a marketplace support you in efficiently building anything from simple mobile apps to internet-scale solutions. Gerard van der Pol is assisting customers and partners of Microsoft in the Netherlands with the adoption of Microsoft Developer Products, Azure Developer Services for supporting their Agile, Continuous Delivery and DevOps practices.

 
Gerard van der Pol.jpg
 
wilco.jpeg
 

Wilco van Duinkerken

Wilco van Duinkerken leads a team of engineers and data scientists at trivago in revolutionising the way you use information to find and compare your ideal hotel. He’s been developing software since before he hit his teens and built his first website back in the mid 90s. Wilco holds a Msc in Business Informatics from Utrecht University in the Netherlands and gained his experience through a wandering path of startups, smaller and larger companies touching education, the music industry, narrow-casting, PaaS and hospitality analytics. Now, he uses his extensive knowledge of cloud development to solve problems at a scale not possible before. He brings fifteen years of software engineering experience to creating an environment where business and engineering are no longer 2 camps but one team.

 

Arie Twigt

Arie Twigt is specialist op het gebied van Machine Learning en Big Data. Arie bouwt data gedreven oplossingen zoals E-health platforms, toepassingen waar gebruikt wordt gemaakt van Deep Learning. Hij vervult de rol als (Lead) Data Scientist en Big Data Architect. Arie heeft zijn MBA met specialisatie Information & Knowledge Management behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Tijdens die periode is Arie werkzaam geweest als Academy Assistant voor verschillende Data Analytics en Data Mining projecten. Op dit moment experimenteert Arie op het gebied van Machine Learning, Deep Learning, Neural Networks en Text Mining.

 
0.jpeg
 
download.jpeg
 

Wilko Stronks

Wilko Stronks is één van de initiatiefnemers van het keurmerk Zeker-OnLine en directeur van een leverancier van cloud boekhoudsoftware (Reeleezee). In de stichting Zeker-OnLine beheren de softwareleveranciers van boekhoudpakketten en de Belastingdienst een normenkader en keurmerk. Aangesloten online boekhoudprogramma’s en portalen worden op basis van dit normenkader door EDP auditors getoetst. De stichting Zeker-OnLine heeft een onafhankelijk bestuur en raad van toezicht met vertegenwoordigers van Belastingdienst, Accountants en Universiteiten.

 

Otto de Graaf

Otto de Graaf houdt zich bezig op de snijvlakken van product, markt en strategie. Hij heeft 20 jaar ervaring in software op het gebied van product management, (product) marketing en strategie en overnames bij bedrijven als Tridion, SDL en ADAM Software. Sinds 2017 helpt hij met The Leadership Game software bedrijven zoals Xillio, Cloudsuite, Zylab, Floyd en Hamilton bij het sneller doorlopen van hun pad naar een volgende groeifase. Otto doceert het blok Strategisch Product Management van de cursus software product management van de Universiteit Utrecht. 

 
OttoProfile.jpg
 
Profiel Robin van Sambeek.jpeg
 

Robin van Sambeek

Robin van Sambeek is een gedreven security specialist. Zijn passie ligt vooral in het begrijpelijk uitleggen van wat er allemaal gebeurt in de wereld van cyber security. Sinds hij bij Topicus in dienst getreden is, heeft hij de verantwoordelijkheid over de infrastructuur van de divisie Topicus .Education. Hier werkt hij aan de nieuwste en gaafste technologieën om de dev-ops teams te ondersteunen, waarbij flexibiliteit en veiligheid vooraan staan. Robin heeft samen met een collega in 2014 het product Topicus KeyHub bedacht en gerealiseerd. Deze oplossing richt zich op access management en password security en is bij uitstek geschikt voor platte organisaties, dev-ops-afdelingen en hostingbedrijven.

 

Martijn Maatman

Martijn is business developer bij Topicus Security, de nieuwste divisie van IT-bedrijf Topicus. Martijn is onder andere verantwoordelijk voor het uitdragen van een nieuwe mindset omtrent access management. De meeste oplossingen vereisen een IT-afdeling die rollen en rechten toekent aan medewerkers. Dit is raar en hoort niet bij de IT, maar in de business. Met het product Topicus KeyHub wordt deze nieuwe werkwijze realiteit. Niet alleen veiliger, maar ook meer social security en echte awareness bij alle medewerkers is het gevolg.

 
Maatmann (2 von 5).jpg