Missie

De Nederlandse software industrie floreert, met vele nieuwe banen en kansen. Het Nederlands Instituut voor de Software Industrie (NISI) heeft als doel deze prachtige industrie te ondersteunen. Onze missie is de Nederlandse industrie tot de beste ter wereld te laten behoren.

Het NISI is een initiatief van de Universiteit Utrecht. Het NISI ondersteunt de industrie met kennis, innovatie en netwerk. Het NISI doet dit praktisch door het verzorgen van hoogwaardige cursussen, het faciliteren van praktijkgroepen en het verbinden van universiteiten met het bedrijfsleven.

Board

De governance board van het NISI wordt gevormd door prof.dr. Sjaak Brinkkemper, dr. Jan Vlietland en dr. Slinger Jansen. Alle board members delen de passie voor deze prachtige industrie. Ze vormen de brug tussen praktijk en wetenschap.

 

Jan Vlietland

Dr. Jan Vlietland is medeoprichter en trekker van het NISI. 

Jan werkt inmiddels 20 jaar in de software-industrie waarbij hij zich inzet om de innovatie en productiviteit bij softwarebedrijven te verbeteren. .

Jan is in 2015 aan de Vrije Universiteit gepromoveerd op het vergroten van de wendbaarheid van complexe IT-gedreven organisaties.

"Het NISI slaat actief de brug tussen de praktijk en wetenschap. De geldstroom financiert nieuw onderzoek, dat weer ten goede komt tot de software-industrie"

Sjaak Brinkkemper

Prof. Sjaak Brinkkemper is hoogleraar bij het Information and Computing Science Department van de Universiteit Utrecht en initiatiefnemer van het NISI. Zijn leerstoel richt zich op software productie waar zo'n 10 vaste medewerkers en 20 promovendi hem in bijstaan.

Slinger Jansen

Dr. Slinger Jansen is universitair docent bij de faculteit Information and Computer Science van Universiteit Utrecht. Hij is een van de leidende onderzoekers in het domein van software ecosystemen en mede-oprichter van de International Conference on Software Business and International Workshop on Software Ecosystems. Hij is hoofdredacteur van het boek "Software Ecosystems Analyzing Business Networks in the Software Industry" en diverse andere boeken. Naast zijn academisch werk ondersteunt hij actief nieuwe bedrijven en zit in de board of advisors van diverse start-ups. 

Gastsprekers

Garm Lucassen

Dr. Garm Lucassen is gepromoveerd op de kwaliteit en begrijpelijkheid van user stories. Vraagstukken als het verbeteren van user story kwaliteit en het helder communiceren van user stories naar non-technische stakeholders staan hierin centraal. Garm doceert de cursus software product management van de Universiteit Utrecht en is hij lid van de raad van bestuur van de International Software Product Management Association.

Daan de Schepper_SnelStart.jpg

Daan de Schepper is softwareontwikkelaar. Hij was vijf jaar mede-eigenaar van een bedrijf in maatwerksoftware. Sinds drie jaar werkt hij als ontwikkelaar bij SnelStart, een ruim 120 mensen tellende organisatie die facturatie- en boekhoudsoftware ontwikkelt voor het mkb. Drie DevOps-teams werken hier aan het dagelijks in productie brengen van software voor de inmiddels 62.000 klanten van SnelStart. De opvallende ontwikkeling die SnelStart doormaakte van traditioneel softwarehuis naar een cloud first-organisatie waarin continuous delivery aan de orde van de dag is, leidde in 2017 tot de benoeming van SnelStart tot Microsoft Country Partner of the Year 2017-2018.

 

Microsoft Azure is a comprehensive set of cloud services that developers and IT professionals can use to build, deploy, and manage applications through a global network of Microsoft-managed datacenters across 44 announced regions. Integrated tools, DevOps, and a marketplace support you in efficiently building anything from simple mobile apps to internet-scale solutions. Gerard van der Pol is assisting customers and partners of Microsoft in the Netherlands with the adoption of Microsoft Developer Products, Azure Developer Services for supporting their Agile, Continuous Delivery and DevOps practices.

Gerard van der Pol.jpg
wilco.jpeg

Wilco van Duinkerken leads a team of engineers and data scientists at trivago in revolutionising the way you use information to find and compare your ideal hotel. He’s been developing software since before he hit his teens and built his first website back in the mid 90s. Wilco holds a Msc in Business Informatics from Utrecht University in the Netherlands and gained his experience through a wandering path of startups, smaller and larger companies touching education, the music industry, narrow-casting, PaaS and hospitality analytics. Now, he uses his extensive knowledge of cloud development to solve problems at a scale not possible before. He brings fifteen years of software engineering experience to creating an environment where business and engineering are no longer 2 camps but one team.