Waarom Continuous Delivery Implementeren?

 

Waarom Continuous Delivery Implementeren?

De voordelen van continuous delivery zijn immens. Veel softwarebedrijven implementeren het omdat…

articles_why-continuous-delivery.jpg

Binnen softwareontwikkeling heeft Continuous Delivery zich al ruimschoots bewezen en is het bij veel bedrijven een goed ingevoerde methodiek. Er zijn echter nog altijd bedrijven die de methodiek nog niet hebben omarmd en de traditionele waterval-methode toepassen.

Een gemiste kans want wanneer Continuous Delivery goed wordt geïmplementeerd heeft deze ontwikkelmethode volgens ons alleen maar winnaars.

Voordelen Voor De Klant

Als klant krijg je niet alleen de features die je echt wilt gebruiken, het uitleveren van nieuwe onderdelen of verbetering gebeurt ook op een gebruiksvriendelijke manier. Feedback van gebruikers leidt tot betere software producten en creëert een dialoog tussen gebruikers en de producent. Gebruikers krijgen het gevoel dat het bedrijf echt luistert naar hun wensen. Zo zorgt Continuous Delivery voor meer verbondenheid met de doelgroep.

Efficiëntie Voor Het Bedrijf

Met behulp van Continuous Delivery brengen bedrijven hun product snel en efficiënt in productie. Door de verminderde ontwikkeltijd kun je beter inspelen op wensen in de markt. Hierdoor lever je betere software die een grotere omzet levert. Door feedback van gebruikers is de kans op ‘waste’ kleiner. Je levert minder software die klanten niet gebruiken waardoor de winstmarge verbetert.

Waardering Voor Ontwikkelaars

Doordat een groot deel van het proces geautomatiseerd verloopt zijn er minder handmatige en repeterende acties te verrichten. Daardoor kunnen ontwikkelaars zich richten op het werk waar ze goed in zijn en enthousiast van worden, software ontwikkelen. Ook de directe terugkoppeling van je klant is een voordeel, want een product ontwikkelen waar je klanten echt wat aan hebben geeft een goed gevoel.

Uitdagingen

De transitie van waterval-methode naar Continuous Delivery vergt de nodige inspanning en niet alleen binnen een ontwikkelafdeling. De omschakeling naar Continuous Delivery brengt software ontwikkeling letterlijk in een stroomversnelling waar veel partijen voordeel bij hebben. Niet in de laatste plaats de software gebruikers.

Final Words

De implementatie van een Continuous Delivery pipeline een hoop voordelen en uitdagingen met zich mee. Ben jij benieuwd hoe goed jouw organisatie Continuous Delivery implementeert? Ontdek dit aan de hand van het Continuous Delivery 3.0 Maturity Model.

 

There Is More To Read